کلم بروکلی سرشار از انواع ویتامینها و مواد مغذی مفید برای بدن است.جوانه کلم بروکلی ممکن است مقدار زیادی از ویتامینها نظیر ویتامین K و ویتامین C موجود در بروکلی رسیده را نداشته باشند، اما سولفورافان بیشتری نسبت به کلم بروکلی دارند. سولفورافان یک ماده ضد سرطان، ضد میکروب و غیره است.هر شاخه کرفس تنها ۶ کالری دارد، کرفس از آب تشکیل شده است که مصرف آن می تواند برای تامین آب بدن مناسب باشد. دارای فیبر فراوان است و علاوه بر آن دارای ویتامین A, C, K می باشد. در سالاد و یا به عنوان آبمیوه از آن استفاده کنید.
مطالعه جدید محققان دانشگاه کانازاوا ژاپن نشان داد موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب که به آن مکمل سولفورافان، ماده شیمیایی یافت شده در جوانه کلم بروکلی، افزوده شده بود دچار اضافه وزن نشدند.این یافتهها میتواند شیوهای جدید برای درمان کاهش وزن باشد.محققان پی بردند موشهای تغذیه شده با سولفورافان همراه با رژیم غذایی پرچرب در مقایسه با موشهای دارای رژیم غذایی مشابه بدون افزودن مکمل سولفورافان، ۱۵ درصد کمتر دچار اضافه وزن و ۲۰ درصد کمتر دارای چربی دور شکم و کمر شدند و دارای میزان گلوکز خون کمتری هم بودند.
تمام انواع کلمها حاوی مادهای به نام گاسیپول هستند و از این حیث بهتر است به صورت خام مصرف نشوند زیرا کمپلکس گاسیپول و ید ، جذب ید در بدن را دچار مشکل می کند و پختن و آب پز کردن آنها این مشکل را از بین می برد. به افرادی که بیماریهایی چون کم کاری، پرکاری تیروئید و گواتر دارند توصیه می شود فقط کلمهای پخته بخورند و از مصرف انواع کلمها به صورت خام خودداری کنند. همچنین با توجه به اینکه افراد ساکن مناطق کوهستانی معمولا کمبود ید دارند، توصیه میشود چنین افرادی از مصرف کلمهای خام خودداری کنند. بهترین روش پخت بروکلی بلانچ کردن است که آن را در طرز تهیه سالاد کلم بروکلی و سیب توضیح دادیم.
تحقیقات نشان داد سولفورافان منجر به صرف انرژی بیشتر و چربی سوزی بیشتری میشود درحالی که به توازن میزان باکتریهای خوب در روده هم کمک میکند.سولفورافان ترکیبی است که عمدتاً در گیاهانی نظیر جوانه کلم بروکلی، جوانه کلم بروکسل و کلم پیچ یافت میشود.مطالعه نشان داد این ترکیب علاوه بر کاهش وزن به کاهش التهاب کبد و مقاومت انسولین هم کمک میکند.جوانه کلم بروکلی، گیاه ۳ تا ۴ روزه کلم بروکلی است که شبیه جوانه یونجه است، اما طعمی شبیه به تربچه دارد.
به طور خلاص، سولفورافان، یک ماده ضد سرطان قوی و یک ترکیب آنتی باکتریال است که در سبزیجات چلیپایی و جوانهها یافت میشود.به عبارت جامع تر، سولفورافان، زمانی ایجاد میشود که آنزیم میروزین یا همان مروزیناز (myrosinase)، گلوکوزینولات گلوکورافانین (glucosinolate glucoraphanin) را به سولفورافان تبدیل میکند.از آنجایی که میروزین و گلوکورافانین در بخشهای مختلف گیاه یافت میشوند، این تغییر و تبدیل زمانی اتفاق میافتد که گیاه آسیب دیده (با ریز کردن، خرد کردن، مخلوط کردن و غیره) و این ۲ ماده با هم ترکیب و واکنش نشان میدهند.جوانههای جوان کلم بروکلی و گل کلم، منبع خوبی برای گلوکورافانین هستند.
درباره این سایت